Sunday, 28 February 2010

Masa Untuk berTANDA ! :)

Assalammualaikum.
Hi.


26th of February 2010 !
Friday.
Alhamdulillah, I can finally see my favourite actor in action! :D

Amaran! POST KALI NI PANJANG SIKIT YA.
HARAP MAKLUM.

Venue : PJ Live Arts !
Time : 8:30pm
Ticket's price : Student-rm15, Adult-rm30

Thank God I'm a student HAHA.

I went to this play called TANDA.
My main reason is to support my fav actor -Bob :D
Other reasons: I love to act, so I wanna see how's the real process of acting.
                         : I wanna support local acts.
                         : I adore RAT (Rumah Anak Teater) activities and their seni :)

So we arrived at PJ LA at about 6.30pm.
We ate at the Secret Recipe :)
Well actually, I didn't eat that much coz I was wayyy too nervous to meet my darl :)

I kept looking at my watch. Like every minute.haha.
Silly me.
Butterflies were all over my stomach.
Nerves nerves nerves.

I took a glance at my watch.
It's 7.50pm !
Masa yang dinanti-nanti akan menjelma.

Dengan nervous yang melekat di hati,
aku terus gerak naik atas.
Kita orang naik lift je,
ada sekumpulan student baru datang nak naik atas jugak.
Pehh ! nasib baik naik dulu, tak payah que panjang-panjang :D

Kat ticket counter :

Aku : Uhhh.. Bagi nama ya?

ticket guy : Ahh.. ya..

Aku : Umm.. Norqristina.

ticket guy : Norqristina.. 2 student, 3 Adult ya?

Aku : A'ah.

ticket guy : Okay.. Boleh bagi student card?

Aku : Umm.. Takde lah pulak?

ticket guy : Ohh.. Kena ada student card, sebab nak tau betul2 student ke tak kan?

Aku : Ohh... Umm.. Tapi, saya form 5 ?

ticket guy : Ohhh !! (dengan semangat) okay, okay.

HABIS. 
p/s: Bukti pertama aku dah tak nampak macam budak sekolah menengah.


STAR STRUCK

While nak cop tangan tu nampak lah Ayam :D
Banyak kali dah try nak ambik gambar.
And guess what?
Bubu TERLEBIH malu plak hari ni.
Ayam dah depan mata wehh.
Apa lagi?
Jom lah snap ngan dia.
Kang dia lari, haha.

Finally, bila Bubu dah ready,
guess what?
Ayam dah blah masuk backstage !
Grr !

TANDA BERMULA

Dapat seat dalam row yang ke-3.
Orang yang kat depan dah lah tinggi-tinggi semuanya.
Aduh. Semua berebut nak duduk depan.
Takpe. Ada hikmahnya :)

Okay, agak susah nak faham TANDA sebab
dia physical theatre and pengarah2 & penulis2 pun semua genius2 !
nak kena fikir dalam2 baru faham
dan bila baca reviu blog orang lagi bertambah faham :D

Nak cerita, panjang sangat.
Nak suruh tengok sendiri teater tu dah habis.
Korang baca je lah reviu ni kalau rajin,haha - Blog review


Tadi aku kata ada hikmah kan duduk row ke-3 ?
Ya, memang ada !
Ada satu scene ni,
Bob duduk menghadap aku.
Otot badan aku ni macam dah tak berfungsi dibuatnya.
Dah tak boleh bergerak.
Mata aku melekat tengok Bob sorang je.
Maklumlah, dekat sangat dia dengan aku :P

Mula-mula dia pandang straight kat dinding.
Lama-lama, Bob's eyes macam bergerak ke kanan(arah aku)
Lagi lah aku tak boleh bernafas !
haha.
Bubu pun rasa mata Bob macam menghadap aku.
Well, only God knows. Maybe itu cuma aku yang perasan.haha.
Takpa, dia dah duduk beberapa inci ngan aku pun dah kira cukup.haha.

WHAT DO I THINK OF TANDA ?

Teater ni menceritakan tentang tanda2 kiamat.
Ya, rasa insaf pasti timbul. Apa lagi? Bertaubat lah wehh :P
Kalau aku ada lesen kereta, aku dah tengok setiap pementasan TANDA
yang berlangsung selama 4 hari ni (tak termasuk pementasan di ASWARA).
Sebab aku takkan jemu dengan setiap scene yang ada.

Katanya ada perbezaan pementasan TANDA yang di ASWARA dengan yang di PJ LA.
How I wish I can see both.hmm.

Tentang scene yang dikatakan kurang sesuai itu?
Langsung tiada ! 
Pada mata aku takde satu scene pun yang buat aku rasa kurang selesa
atau scene yang kononnya kurang sesuai tu.
Apa yang kurang sesuainya?
Bullshit je semua tu.
Grr !
* Tepuk kuat-kuat untuk semua krew TANDA sebab TANDA hebat :)

 SELEPAS HABIS

Dalam kepala satu benda je yang ada.
Mana BOB ??!
:D

HAMPIR TAK DAPAT JUMPA

Well, biasa lah, datang dengan mama and aunty,
mesti lah dorang nak balik cepat -__-
Masa ni memang betul-betul rasa tak sabar nak dapat lesen kereta.
Haih.

Masuk lift and the lift has started to go down.
Then tiba-tiba ada this feeling that's asking me to go up semula.
Yang juga dikenali sebagai instinct :)

Bubu, Meen and me pun berdiri lah dekat depan poster.
Having a conversation about stuffs.

Sekali lagi, that instinct datang.
I turned around, and there he is !!
Bob !!
Dia baru saja keluar dari backstage door.
Weee !

Ohh, excited gila bila nampak dia dari belakang !
Terus cakap kat Bubu yang Bob kat belakang,
and jalan cepat-cepat, takut Bob lesap pulak nanti.haha.

This time, tak segan langsung macam mana segan ngan Ayam tadi.
Mungkin sebab dah practice dengan Ayam tadi.haha.

Aku : Bob.. Ambik gambar boleh..?
Bob : Boleh.. Kejap ya.. (Sambil pergi membuang rokoknya)

*Sedang bersedia nak ambil gambar.Muka aku yg excited sambil tersengih.
Bob: Ehh..pakai braces lah..Comelnyaaa..
Aku: Haha, tahu. ada kat status kan?(FB status)
*Bubu terus snap. Baru kena puji,lepas tu nak snap gambar? Ya, memang susah.haha.

*Lepas snap dengan Bubu
(Ya, sibuk saja minah ni nak juga. Hei, dengan Amerul kau aku tak sibuk pun  -__- ) 

Bob : Study kat UiTM ya? (sambil tersenyum lebar :D )
Aku : Haa ??! Form 5 lah..haha.
Bob : Ohh..(Sambil menundukkan kepalanya, mungkin dia takut aku marah sebab ingat aku ni tua,hahaha)

*Dalam hati happy sebab dia nak have a conversation with me :D

BUKTI AKU DAH TAK NAMPAK MACAM BUDAK FORM 3
Ya itulah bukti kedua. Even though aku form 5, last year orang selalu ingat aku form 3.
haha.Well, not anymoree :))
 *Lepas tu terus ramai orang nak bergambar dengannya lalu, tak dapat meneruskan perbualan :(

Sebelum tu, aku sempat tanya Bob mana Amerul :)
Dia sedang "berasap" di luar rupanya. haha. Happy ya Bubu dapat berjumpa dengan kesayangan kau? :)

MEMBURU DIRA
Meen dengan semangatnya nak snap gambar dengan Dira.
Mari kita memburu Dira! haha.
Dah dapat jumpa. Ya, mesti aku juga lah yang kena tanya Dira.
Siapa lagi, haha.bukan susah pun,senang je kan?

Hmm..Malas pulak rasanya nak snap gambar dengan orang lain selain Bob.
Jadi, aku tolong snap Meen dan Bubu bersama Dira.
Ohh, ya. Dira sangat sangat rocks !
She was super nice and cute ! I like like like her :D

TIBA-TIBA

*Tengah snap kan gambar diorang, tiba-tiba dengar ada orang cakap.
"Dia pakai braces .... !!  "
Aku tak tengok pun siapa yang cakap tu.sebab fokus sangat snap gambar.
haha.
Rupa-rupanya Bob yang cakap tu !! Woahh..! dia tegur aku.
(Terharu sekejap.haha)

Anyways, Dira was so so cute ! Rock gila outfit dia and she's so friendly !
I like her even more now that I've met her personally :D

TEGUR BALIK 

Okay, balik time.
Like tadi Bob tegur kan? Tapi aku busy ambik gambar.
So, dah nak balik kena lah tegur dia semula :)
Lama jugak tunggu dia berborak dengan pak cik-pak cik tu.
haha.
Takpe kalau tunggu Bob, takkan rasa lama punya.hahaha.

AKU CUCUK DIA ! 
 lol haha.
*Aku poke bahu dia sebab kalau nak panggil nama dia,
mesti dia tak dengar.suara aku kan 'comel' sangat :))

*Poke kali kedua sambil cakap "BOB..!!" , baru dia perasan.
Dia buat-buat terkejut sambil cakap " Ehh!!", sambil tersenyum lebar.
Haihh. comel ! haha :))
Aku : Saya nak balik dah..
Bob : Ohh okay..Bye !
Aku : Bye.

Masa aku tengah pusing nak balik, 
Bob cakap : Ni dah berapa lama pakai braces?
Aku : Haha.. *Sambil senyum lebar. Lalu bla dari situ.
Ngengg kan aku? 
Bila dengan Bob je macam ada orang curi suara aku.
Ishh. Payah ! (dialog dalam TANDA) haha.

DALAM KERETA
Satu

Aku : Huhh ! Rasa macam tak nak balik siot!
Bubu : Tak payah lah balik.haha.
Meen : haha dalam kereta baru rasa nak jerit ya Tina? Sebab tadi kau tahan-tahan.
Aku : haha exactly ! kau selalu faham aku.bagus.
Meen : Mesti lah. Aku pernah rasa.
Aku : Ecehh.

Dua
Aunty : Apalah cerita tu ? Pelik kan?
Mama : Ha'ah. Tak faham.
Aunty : Gerak sana, lari sana. Entah apa-apa entah.
( Aku pandang Bubu pastu buat muka bengang.)
Aku : Orang tak fokus tak faham kot.Sebab tu lah..
Mama : Ehh, ehh. Turunkan kat sini kang.
Bubu : Turunkan lah, kita orang boleh patah balik pergi PJ LA.
Aku : Ha'ah. Tunggu show esok sekali.haha.


*Time ni memang bengang ah doe. Tak suka sudah lah. Dia yang tak faham nak marah orang pulak -_-
Lain kali conform pergi sendiri. Sabar ya? Lesen kereta dalam proses ni :D
Baru je selesai peringkat pertama ! yang ceramah 5jam tu.haha.



Nah.Ini gambar paling berharga buat masa ni.haha.









Hah ! Aku dah sampai. Yes ! Ini bukan mimpi !




 

Secret Recipe.Tak lalu makan.



Aku : Ayam ! Nak ambik gambar?
Ayam : Hah?? Betul ke ni?
Aku : Betul lah..
*Snap**dengan muka blur dia dan ragu-ragu.
Aku : Terima kasih..
*Kat FB.
Aku : Ada ke Ayam tak percaya orang nak ambik gambar dengan dia? Percayalah Ayam.. :)
Ayam : Kau salah orang kan sebenarnya?
Aku : Mana ada ! Ada satu Ayam je kat dunia ni.haha.
Ayam : Perli ke tu? haha harap ikhlas ya? hek hek.
Aku : Mana ada. Ikhlas lah :)
 *Rendah diri Ayam ni. Dasyat.haha semakin aku minat kau Ayam ! :D



Pasangan bahagia Amerul dan Bubu :)
*Amerul tak ready :( 
Mula-mula dia dah buat muka cute, pastu dia gelak.haha.



 

Meet my most fav actor of all, Bob. 
Bukan Bob the builder :P
*Nescafe fav dia selalu menyelit dalam gambar dia.haha.
Jealous kot.Aku dah lama puasa minum nescafe.
Braces punya pasal :/




 

Ini Meen sayang.
Gambar ini pelik. 
*Kaki aku di luar tidak begini.






Ini Bubu, Dira dan Meen.

Ahhh ! Adorable nyaa Dira :)
Dira : Cantiknya korang pakai baju kebaya dengan baju kurung..Saya pakai seluar pendek je.haha.

p/s : Sebenarnya segan aku nak post entry ni, takut if Bob baca. Nanti mesti dia ingat aku maniac.
Dear Bob, if you read this, I'm not a maniac. jangan takut ya? haha.





Saturday, 20 February 2010

Boleh saya bunuh orang yang halau korang tu?

Assalammualaikum.
Heyya :)


I was supposed to see TANDA on the 5th of February 2010.
And guess what?
The play got canceled ! 
I still remembered how it happened:

Lagi 2o mins nak sampai, the ticket guy, Hafiz called me:

Aku: Hello?

Hafiz: Hello.. Ni Qristina kan?

Aku: yea....?

Hafiz: Ermm.. Saya bagi pihak TANDA nak ucapkan mintak maaf sangat sangat, 
                        sebab TANDA punye show dah kena cancel.

Aku: Haaaaa?! Kenapa...??

Hafiz: Kenapa? hmm. Ni keputusan pihak ASWARA sendiri.Atas sebab2 tertentu.

Aku: Ha...?? Ohhhhh. My.... God.....(tragic punya sigh)

Hafiz: Okay, sabar sabar. Hold your breath dulu. 
           Awak akan dapat jugak tengok TANDA ni.. Don't worry..

Aku: Ohhh.. (dah mula bernafas balik)

Hafiz: Tapi bukan dekat ASWARA.. Kita akan buat kat tempat lain. So... Macam mana?

Aku: Ohhh.. Okay,okay. Nanti I'll contact you later okay?

Hafiz: Ohh. okay ! Sorry sangat sangat yea?

Aku: Ohh..takpe takpe..bye..

How tragic !
Rasa macam nyawa aku hilang kejap. 
Tergamam, terkelu, sedih, kecewa, ahhh semua lah aku rasa.
Lama-lama baru aku okay. Sebab aku still boleh tengok kan? :)


Tapi sedih wehh ! Lepas baca apa yang Ayam,Bob dengan Merul tulis kat FB/Blog diorang..
How can they halau them like that?

Show tu dah nak start.. Orang dah ramai yang dah sampai! 
Ade satu bas dari Johor dengan satu bas dari Pahang tak silap yang dah sampai nak tengok TANDA.

Gila sedih lah semua orang..
Lagi-lagi krew TANDA. Menangis-nangis diorang :'(

Katanya ade satu scene yang tak sesuai and diorang takut pihak diorang yang akan tanggung.
Come on lah wehh. 
Kan play tu RAT yang buat, yang kau nak takut buat ape??!

Tak logik nak halau last minute sebab play tu pun dah berlangsung 3 hari!
And rektor tu pun tak tengok dengan mata dia sendiri , dengar cakap2 pegawai dia je -__-

Diorang sebenarnya dengki ! Grrr.


Pada yang terlibat, krew-krew TANDA, teruskan perjuangan.
Saya akan sentiasa sokong !
Be strong !
 

The Evil Little Kid :)

Assalammualaikum.
Hi :)


19.2.10

Friday.



You are one year older !
Haha.


Happy Birthday Izham :)
May Allah will always bless you with His love and care.
Good luck in pursuing you're dreams and goals okay? 
Just be you're self all the time coz that's why your Izham and not Tina.haha.


Thanks for giving me the best songs ever !
Thanks for introducing me to South Jordan songs,
they're so great :)


Keep em coming.
and thanks for being my friend dear Izzie ;)
BFF ? :)
Take care always !


And Yes ! You do look like an evil little kid in pictures ! haha :P


p/s I do want to give you prezzy but segan pulak. haha.

Thursday, 18 February 2010

Ruby :)

Assalammualaikum.
Hi :)

17/2/10

I met Ruby again, Yay !
We meet up at JJ Bukit Tinggi in front of starbucks.haha.
She was super duper cute !
I hope we can meet up again, and hang-out together okay ? :)


How did I know Ruby ?


My mom wanted to wash her car so we went to this car wash.
So did I.
I got out of the car and saw this girl reading her science book.
She seems nice so I sat next to her while bringing a novel.
I read the book for a while but then my eyes got tired so I closed the book.


Once I closed the book,
the girl starts talking to me.
We talked and talked about schools and stuff.
But I forgot to ask what her name was.
Then she had to go home coz her car was done.


Tisk tisk , I thought I'd ask for her email or what,
coz she was so nice !
but tak sempat :(


I went home and told Bubu that I met a nice girl
and described the girl to Bubu.
Bubu said she might know the girl from MySpace.
and she showed the girl's picture.


:0


It's her ! It's definitely her !
Haha.
Nice.


Bubu told her about me and she added me on MySpace.
Waaa.
What a small world kan?
dapat jumpa jugak.
Ingat that's the last time jumpa.
:)


So that's how I met Ruby.


I've never met a girl who's so nice and friendly
at a car wash or anywhere else with no other intentions
or like other people said "ada udang di sebalik batu" , haha.



At last we meet up again :)

Wednesday, 17 February 2010

Wolfman yang "Scary"

Assalammualaikum.
Hi :)

17.2.10

Hang-out at JJ Bukit Tinggi with Bubu, Izham and Syahmi.
Yol dilaporkan tidak dapat menghadirkan diri. Tisk tisk.
Takpe next time nanti ada Yol okay ? :)


As usual the guys sampai awal,
Bubu and me datang lambat. haha.
Sorry yea, masalah rumahtangga melanda. haha.


So the guys arrived at 12pm and we girls at 1.30pm.
Bubu and me tak sempat nak go to Burger King :(
so we went to KFC to for lunch.


The movie was at 5pm so we window shopping around the mall.
Syahmi pulak nk memburu.
haha.


So, anyway, I met Ruby !!
Yay! 
I'll post the whole Ruby story some other time because it's a pretty long story :P



There's no other fascinating movies in February lah.
So, we watched the movie Wolfman.





is the movie scary?


Well, most of the time, the movie is not that scary.


is the movie funny?


YES! it made me laugh :D


is there's any particular part which is your fav part?


Yeahh! the part when the wolfman jumped down a building and landed on a man.
hahaha! still could make me laugh :))

is there any parts that you've kind of scared of?


hmm. yes.. shockingly, there is.
the part when the guy is turning into a wolfman
kind of disgust me.
but that won't bring me any nightmares :))
it's just it was kind of icky. haha.

would you suggest other people to watch em?


Yes, apa salah nya :)


Enjoy the pictures :)





 Me and my twisties + Bubu :)



Me with evil little kid :)

Meet Izham and Syahmi :)
Look ! Syahmi sedang meniru saya.
haha.

We all wore blue t-shirts except for Bubu. She wore pink.
haha funny.
and yeah, my cookie monster is also blue.
What a coincidence ! XD



 My first Four Four Two
 
I bought a magazine there - Four Four Two !
Coz the cover is my second Boyfriend. haha.






I love the magazine head line.
"Move over Messi, The King wants his crown back"
haha.
I hope he will <3
I HEART Cristiano Ronaldo <3


That's all I guess?
I had fun today :)




P/s - See Iz ? Tina tak tulis pun yg Iz yawn mase tgk this movie :P hahaha !