Friday, 30 July 2010

Gunung berapi yang bakal meletus.

Assalammualaikum.
Hi.


Puisi lagi.
Kategori : CESATAK
(Cerita Sakit Otak)





Bibirku terketap.
Bahasaku tergamam.
Tiap kali memikirkannya aku menggenggam jari-jari halusku.
Seperti mahu melepaskan tumbukan yang bertubi-tubi.


Ku tahan segala perit ini sekuat yang aku boleh.
Bukan kerana kau tapi kerana dia.
Untuk dia yang telah bersabar dengan kau.


Tapi,
sekuat mana pun aku menahan seperti Superman, 
suatu hari nanti aku pasti akan meletus. 
Meletus seperti gunung berapi yang aktif.
Meletus seperti gunung berapi yang tidak sabar mahu memuntahkan lava - lavanya yang panas.


Kau tunggu dan bersiap.
Kau tunggu dan bersedia.
Tak lama dah.Tunggu masa nak meletus sahaja.








Tarikh : 30 / 7 / 2010
Masa : 8:21 Malam.
Tempat : Dalam hati.




Qistina Ariff xx

Saturday, 24 July 2010

I need a superman right now.

Assalammualaikum.
Hello, manis-manis sekalian.

Ya, aku suka panggil orang yang aku adore dengan panggilan manis sekarang. Ini akan menunjukkan betapa aku suka orang-orang tersebut tanpa aku beritahu orang itu :
" Hey, aku suka kau dan aku appreciate kau ada dalam hidup aku sekarang". 

Tak kira lah orang tu kawan, lover, saudara or siblings. Tiada diskriminasi. Semua pun boleh.
Yeap ! Aku panggil anda anda ini semua "manis" sebab korang dah susah-susah datang singgah kat sini.
Terima kasih manis-manis ku sekalian :)

Baiklah, mari kita move on to my headline story.




Siapa ada simpan nombor telefon Superman ?
Aku perlukan perkhidmatan dia sekarang. ASAP !
Aku perlukan dia untuk hantarkan manis aku kepada aku dengan kadar segera.
Huh!
Berita sedih untuk aku. Superman nampaknya busy sebab dia ada banyak job memandangkan dunia kita sekarang semakin tak aman.

Tak apa lah Encik Superman. Aku cancel lah nak guna perkhidmatan kau tu.
Aku taklah sejahat mana nak pentingkan diri aku lebih dari orang-orang lain tu.


Hmm.
Sudah lama aku tak berpuisi sambil luahkan perasaan.
Terdapat beberapa kategori puisi aku ni.
Baca dan simpan dalam-dalam.


Kategori : Cerita Berita Sedih Hidup Aku.
Ini namanya CEBEDIH.


SATU.
Nampaknya takdir tak benarkan aku bersuka ria dalam masa terdekat ni.
Nampaknya manis aku tu perlu tinggalkan aku untuk sementara.
Nampaknya aku sendiri pun tak boleh pergi berjumpa dengan dia.
Nampaknya masa tak sesuai sekarang ni.
Nampaknya aku kena tunggu lagi.
Nampaknya aku memang kena fokus untuk exam aku tu.
Nampaknya rezeki aku tak muncul lagi.
Nampaknya aku perlu bersabar.

Tapi, jangan risau.
Aku akan bersabar.
Semua ini berbaloi kerana kau.
Jadi jangan ghaibkan diri kau daripada aku ya?
Mintak tolong sangat.






DUA.
Kenapa dia buat macam ni.
Kenapa dia tak buat baik-baik sahaja. Pura-pura pun tak apalah. Aku terima.
Kenapa ini masanya yang kau pilih. 
Kenapa nak buat aku susah.
Kenapa nak buat semua orang susah.
Kenapa nak buat aku banyak fikir.
Kenapa tak tunggu aku besar dulu.
Kenapa kau tak berubah-ubah.
Kenapa aku rasa tak sedap hati tentang hal ni.

Tahniah.
Kau dah buat aku pandang kau dengan cara yang berbeza sekarang.
Kau dah buat aku sedar kadang-kadang orang yang kita sayang tak semestinya baik dan sempurna.




Kategori : Cerita Nasihat Aku.
Ini namanya CENAKU.


KITA PERLU CUBA.
Cuba untuk berubah dan menjadi yang lebih baik.
Cuba ambil berat tentang orang lain juga walau bahagia mana pun hidup kau.
Jangan fokuskan kepada satu sudut sahaja. 
Luaskan pandangan ke kiri kanan, depan, belakang, atas dan bawah.
Hidup ni bukan pasal kita sahaja.
Jalan cerita seperti dalam filem atau drama, 
pasti ada karektor lain yang juga penting selain daripada kisah hidup karektor utama.




-Merupakan beberapa situasi yang berbeza dan orang yang berbeza. Fikir dalam-dalam.

 



P/s - xoxo

Sunday, 18 July 2010

Saturday, 17 July 2010

Why can't I be happy while not being sad ?


Assalammualaikum.
Hi.

Hey, what's up guys? Everything's good? I hope all of you are doing well in everything :)

There's so much stuff that's going on in my life now. I don't know if I should be happy or not.
It's like : If I'm starting to be happy about something, I'll feel guilty cuz I'm not being sad like I should be.

Am I the only person that feels like this most of the time?
I hope not :S

Let's start off about something happy first !


Back In Malaysia for a while!

Yayy ! He's here in Malaysia now ! 
Even though he's not really around the block, but I'm extremely happy he's slightly nearer to me ! 
Now imagine what's my reaction gonna be if he's gonna meet me a.s.a.p ? 
haha I'll be jumping like a child who just got an ice cream ! Well, maybe lah :P 

I can't wait to meet ya! I hope so! :x




My WAKAKA boys OWN IT ! Yahooooo! :)

After all those sweats and pains they been through,
they finally WON THE SHOWDOWN 2010 !
To all of those haters I wanna say : Haaaa! IN YOUR FACE freaks! XD
I'm soooo proud of my WAKAKA FEVER boys ! I'm feeling like a proud mom right now.haha :D
Well, you guys definitely had cured my broken heart cuz Brazil lost in the WC ! haha :P
 
I've been supporting you guys for so long now and I'm sorry to say this but I'm pretty jealous when there's lots of girls who are all over you guys. Cuz before this, you guys had been really good to me and now you're just too busy most of the time. haha.
Well, that's okay. I wish you all the best for your future. No matter what happens, I will always support you guys ! xoxo :) 


Okay, let's move on to not so happy moments.



I Wanna Spill It Out But I Can't.

I can't tell you guys about this stuff here cuz this blog is open to public.
But I want you guys to know that I'm pretty broken inside. I don't know what to think or how to be positive about this stuff. 

It's like: I thought this `D' had changed before and I'm trying to delete all of my hate for `D'.
Why did you have to destroy everything ? No wonder I can't delete this hate of mine totally from you. I'm so pissed off right now. Don't treat us this way, it ain't fair !

I don't know how to react to this situation.Seriously I don't. 
I wanna cry but I refuse to cry over you. Are you worth the pain ? The answer lie on how you have treated me before.


I Wanna Go to NS ! Pleaseee ?

NS - National Service - PLKN - Program Latihan Khidmat Negara.

Yes, yes, yes ! Saya sangat bersemangat and I wanna go~ 
So, on Friday everyone was so kecoh about NS. Anxious to know did they get chosen or not.
And so did I ! and the result is...
"No. KP anda tidak terdapat dalam senarai." 
I DIN'T GET IN !! Bohooo :(  
But hold your horses people !
My friend- Shazzy said there might be another selection later on if they didn't have enough people there. So, I'm prayin' hard that somehow I'll get in later on!

Why the hell do you want to get chosen ?

Well, I don't know. It seems fun. The only thing that I'm scared of is that I'll get sunburned while marching. But other than that I want to get some experience there. Yeah, I'm a geek I know. Haha :P 


One More Month And I'll Be In Hell Made By The Education Experts!

Well, to be specific, I'll be facing my trial exam in a month.Less than a month I think.
I hope everything will be fine for me.
No failing, no G greds, No more having fun, No more haha-hehe-huhu or yahoo.
Please do pray for my success my lovely ones. I'm so scared if I'm not gonna do this right.
This is it ! I'm so fuckin' scared. This is my future I'm talking about peeps :/
















What ? Not enough pain you say ? - Well. I think I can't translate my pain to words. I'll do my best next time if I'm ready. 
Take care beautiful and handsome people.
xoxo.