Thursday, 30 September 2010

In case you're wondering.

Assalammualaikum.
Hi.


Every single day I have this fear.


I fear that I might lose you someday.
I fear that you might not love me anymore.
I fear that I might not be good enough for you.
I fear that other girls might fall in love with you.
I fear that you might fall in love with other girls but me.
I fear that you'll hate me one day.
I fear that you might be bored with me one day.
I fear that all you want to do is get away from me.
I fear that you might not feel the same way that I truly am.


I fear all those things might happen one day.
And when it does, I won't be mad at you. 
Coz I will never hate you even how much I wanted to.


Yes you'll be breaking my heart into a million dozen pieces.
But all I want is for you to be happy.
Even when it tears me up inside.


Maybe you're wondering why am I feeling this way.
Maybe you think that I don't trust you enough. 
In case you're wondering why.
I'll let you know why, sweet thing.


It is because I love you.
Even when I tried to stop myself from loving you,
I just couldn't.


Location : In my heart.
Date : 29/30th of September 2010






Promise me we'll stand strong together even when our world is falling apart, okay? :) 

Saturday, 25 September 2010

At Shudi's

Assalammualaikum.
Hi.

Shudi yang manis buat open house. Ramai gila gila datang. Berpusu-pusu tau ?
Sesak !
Tak cukup dengan sesak, kepala aku pulak start pening. 
Nasib baik Wanee, Izham, Yol dengan Syahmi tak ada. 
Kalau tak mesti Tina rasa bersalah sebab tak boleh layan korang macam Tina yang normal :)


Tapi, it was an okay day lah.
Met new friends. Kawan Alan. Budak bawah umur. Opps. haha.





Yang kurangnya adalah my Wanee and my guys tak ada :(




Credit to Kak Aini ( Shudi's step sis )
Thank you !




Woots !




<3



Yeap. Aku masih dalam bulan ber-trial. Tapi aku datang demi Shudi tu haa :)
Alamak. Hari Isnin paper Maths modern pulak. Tu yang "best" tu. Mampus aku!


Till next time, manis-manis ku :)

Friday, 17 September 2010

Trial tetap trial, raya tetap raya! :P

Assalammualaikum.
Hi !

Raya Dekat JJ pulak lah.
  
Lepak dengan Ruby, Izham, Wanee, Shudi, Bubu, Yol, Syahmi, Alan and Merul !!!

Kita semua tengok movie Piranha. Actually, nak tengok cerita lain but no choice ! 
The girls : Shudi and Wanee kena balik awal. So, itu je movie yang kita boleh tengok !

How was Pirahna ?

Urghhh. Disgusting. Wait for it.. 

The Pirahna-eating-human flesh blood DIDN'T scared me a bit ! It didn't disgust me a bit. 

The disgusting part is when there's lot's of people partying at the beach.
Annoying gila okay?
But macam mana pun, other than the partying part, I had fun. 
I laughed a lot like hell ! Ntah I don't know kenapa most of the time other people freeze. 

Maybe aku yang weird. Gelak when it's supposed to be scary ? Tapi sumpah sumpah memang lawak ! Haha :))

We ate at Pizza Hut !! Masa nak settle bayaran tu gila hectic ! Ntah macam mana boleh kurang duitnya. Uishh. Siang-siang pun ada toyol ke ? Opps. Hahaha.

Attention Yol and Syahmi : Sorry, kalau korang pening kepala dengan the girls. Diorang memang sedikit suka rush-rush and kelam kabut. haha Tina bet kalau Izham ada, dia lagiiiii pening kepala sebab tina pun pening kepala :)))
 
Wanee and Shudi jangan marah, aku still syg korang ! :) <3  






Invisible Izham !! 
Tengok ni Iz

Iz tak dapat datang, kita imagine Iz ada dengan kita. 
BFF sejati kan? hahaha.











 Encik Yol sekarang dah semakin cool ! Woots :D
Sorry again pasal duit rm5 tu. 
Actually, Tina pun tak kisah kalau Yol nak bayar, tapi nak buat macam mana Tina pun tak tau nak buat apa. Pening. Shudi garang sikit.hahahaha. 
Thanks again for paying the extra rm5!











My adorableeee carwash buddy ! RubyManis :)
Thank you for coming sweety. This is her first hang-out with friends ever. Sangat terharu !

I had a lot lot of fun with you. 
Hope to see ya again !
Thanksss again <3












Susah nak snap ni kata Bubu.
Tulah tergedik-gedik lagi ! Haha :D


To Wanee Syg : Sorry things didn't worked out with you and A. Sedih gila kot. Tapi tak apa lah benda nak jadi. As long as you're happy, I'm happy :)







With Shudiiii !! Ishh comel :D
Kau tahu tak Shudi !
Seram aku tengok kau nak bagi duit kat Yol tu.
Aku macam dah tak terkata dah.haha :))















Woot ! Besarnya Shudi. First time aku nampak kau macam giant! haha.
Alan and Merul pun nampak macam little dwarfs :))

I had tons of fun :)
Till next time,
Qistina Ariff xx

Tuesday, 14 September 2010

Raya ?

Assalammualaikum.
Hi.

Maaf !! Sorry sangat-sangat ya, sampai dah berhabuk lagi bersawang blog ni dibuat aku kerana dah lama tak update :0

Jari-jemari aku ni memang ada niat nak update, tapi tak terupdate. It's okay, I'm here now !
Firstly, SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA MUSLIM DI MANA-MANA ANDA BERADA :)


Dah raya ke-9 baru aku nak wish. Hishh ! Apalah aku ni ! XD


How's my raya tahun ni?

At first, my raya was very......empty. I didn't felt no raya love at all !

We went to Mak Ngah's house and there was only Ucu and her family. It wasn't very family-ish. And then we came home and did nothing. 
Senang cerita, kita bukan macam tengah raya pun lah!


Tapi bila mama dah buat open house, baru aku rasa raya!
Bila my manis-manis datang rumah baru lah aku rasa raya.
One of the best raya ever? Yessss :)
Terima kasih banyakkk pada siapa yang datang !


Ishhh, sayang lebih lah kat korang XD


TERIMA KASIH - Shudi, Izham, Yol, Syahmi, Danial, Alan, Brandon, Patrick, Pak Cik-Pakcik, Mak Cik-Mak Cik :)









My fav guys ! Woots ! Best jugak layan kerenah korang kat rumah Tina ! Haha.
Korang had fun tak ? :)


Alalalala, izzo and my Lilo Darwin Si Manis :D
-Haha panjang nama kucing Tina :))

Awww, Alan and Shudi. So sweet :)







They wore baju melayu for me  :D

Woots ! New friends !
Brandon, Danial and Patrick in the house :)

Hahaha. Buat muka comel sebab nak dapat point lebih lah tu ? :))








 Like twins ah? haha lain mak, lain bapak !
  Shudi and me :)















Hoi, kau bukan nak exam dah ke ?

Err, trial tak trial aku tetap beraya jugak. 
Walau macam mana pun aku tahan kaki aku ni dari pergi merayap, 
aku terpedaya jugak dengan nafsu sendiri. 
Arghhh ! Mengecewakan siot! 
Khamis depan aku dah start masuk percubaan untuk berperang ( SPM trial ) Sedih kan?

Dah lah aku ni jarang dating dengan buku aku. Kalau aku bukak pun, otak aku tak nak serap isi buku tu. Sekarang aku berserah je lah. Jangan gagal sudah :'(

GOOD LUCK SEMUA SPM CANDIDATES ! KITA PERANG SAMA-SAMA !

Gambar raya banyak dekat FB lah. Soon, aku upload eh ?
Tapi sikit je lah. Kat sini lembab macam siput sakit nazak!  :)

Till next time !



Wednesday, 8 September 2010

I miss you dearly. So much.

Assalammualaikum.
Hi.
This is a friendly memorial of the man who never fakes his personality. 
Always make people laugh whenever he can and his intention is not to get fame or wealthy. 

Not like other comedians who always complain that people won't take them seriously and people were always treating them as a funny person. 

Don't want people to treat you as a funny person in real life ? Then, don't be a comedian! Why fake it if you hate it ?

This sweet man's name is Din Beramboi. My laughing factory. 
Never failed to make me laugh even when I'm sooo sad.

Din, I miss you dearly.So much. Al-Fatihah.

A piece of him (the one who wore white shirt in both videos) :

Let's laugh our lungs out! :)








Qistina Ariff,

xx

Sunday, 5 September 2010

Have you grabbed one of these yet ?

Assalammualaikum.
Hi, it's me again.

Promo for my big sister's website which was just opened recently. No she didn't told me to tell you guys about it but I wanted to cuz I love you guys :D


Come and take a look at this website >> http://royalbumblebee.blogspot.com/


Go and buy those cute printed cardigans! If you're a guy, go and buy them for your girlfriends or your female friends :)


They are all affordable and comfortable ! Hurry ! Their promotion is until 30/9/10 !! 




P/s : I've edited my blog layout. Do you like it ? No ? I'm feeling a little girlish this morning so, this is the result.. haha :)





Qistina Ariff,
xx

Men, please read this and take notes ! :P

Assalammualaikum.
Hi.

I found this and I thought hmm..! It's kind of true!

To girls : Just admit it, it's true right?
To guys : Yes, girls are hard to understand, but still you can't stop loving them right? haha :)





So here you go!




Qistina Ariff
xx

Friday, 3 September 2010

Foto - Foto Sambutan Merdeka di Sekolah Aku.

Assalammualaikum.
Hi.



So, here's the pictures. ENJOY !

MGS students !

Me and Shazzy

Shazzy's mom- Aunty Aini a.k.a Cikgu Aini :)

We're shouting : MERDEKAAA! :D


Clap clap clap.

  Dua orang budak yang aku sayang Bubu and Shudi :)




Li Juen! I know that I'm gonna miss hearing you calling me Nenek when we finished school :(





A few of 5 Harmoni students 2010

 
Mari, mari pilih calon girlfriend anda! 
(Perhatian buat lelaki tulen sahaja)
 Hahaha :P


Me with pretty Aidee!
See? We have the same colour of outfits!



With Filly

 
Lenga dress with converse ? Pelik ? Slack ? 
Err, saya tanya Bob dia kata converse dengan baju apa-apa saja takkan pelik !
Dan saya pilih untuk dengar cakap Bob :)




 

With Jie Ming, si pengawas yang garang. haha!
Maaf gelap sedikit :(



Dengan Beverlea kesayangan. Hotnya dia berkebaya :0






Saya tak suka berjanji. 
Tapi, janji yang kita akan jadi best friend forever ya Shazzy? :)





Farahin si Doktor cinta/sakit jiwa aku. ahaha! :P





Terima kasih kerana sudi membaca / melihat entri saya pada kali ini!
Kalau ada apa-apa, anda dijemput untuk memberi komen atau ber-cbox di tepi sana>>
Terima kasih sekali lagi ! 





Qistina xx