Sunday, 30 January 2011

Let's go to Melaka Baybay!

Assalammualaikum.
Hi.


Berbas ekspres ke Melaka - 29/1/11.
(Bas kuda sepatutnya).



Muka aku berhijab biru pada pukul 5 pagi di bilik aku. Sepatutnya aku pakai tudung ni, tapi aku terpaksa seragam dengan orang lain yang terlibat. 
Malang sekali. Sedih sekali. Kecewa sekali.
Haha tapi tak apa lah, aku saja je nak mengada kejap :))

P/s - Hijab ni semua, aku pakai sendiri. What do ya think? Hmm.
Mungkin style ini akan berlaku sekali-sekala.
Belum sedia nak tinggalkan hijab hitam yang biasa aku pakai tu ;)




 Sebelum bertolak.




 Dalam bas jenama kuda on the way ke Melaka sambil bergula kapas. 



Dah sampai! Aku bersama si Penakut 'Hantu' Kak Limah.



 Shudi Tajima  bersama Bubu Kardashian.



 Sesi mengangkat dulang hantaran yang melumpuhkan tangan aku kerana jisimnya yang mengalahkan berat badan aku.




Anugerah sleeping beauty paling menawan jatuh kepada...
Shudi Saleh !



 Ehh gila, aku sayang kau singa.
*Nak cakap babi, tapi tak sampai hati.hahahaha.



Gadis-gadis
Tiga daripadanya single. Teka siapa? Aku, Bubu dan Syazana lah weh. haha.


Selamat pengantin baru. 
May Allah will always bless you and your whole family until the end of your time :)

Berat gila wa cakap sama lu. 
Lepas angkat tangan wa menggigil rasa macam dah lumpuh. 
Haha, tapi takpe wa dapat merasa angkat dulang walaupun dekat rumah wa ada banyak dulang dah :))))

Hasilnya hari ini.

Walaupun aku meraung tak dapat pakai hijab aku sendiri kerana perlu seragam dengan yang lain, 
walaupun aku gloomy, sedih dan marah nak mampus sebab perang dengan twinny, 
walaupun aku mengantuk dan penat sebab tak dapat tidur langsung semalam, 
aku banyak gelak jugak hari ni. 

Bubu hari ni terlebih mabuk sebab minum coke. Dia kalau minum coke, perangai dia macam baru lepas minum vodka. Selalu depan aku je yang dia tunjuk perangai mabuk dia tu. 

Tapi hari ni, dengan magisnya, dia tunjuk depan Shudi! Hebat. Buat aku gelak jugak even it's a bitter kind of laugh. Thanks budak gemuk. Haha.

Tiga-tiga budak dekat atas tu dah buat aku gelak. Melaka was fun coz of you girls. The one yang always ada dan tak lari-lari bila ada probbies like yang dah lari last year tu, haha :) 
Thanks Bubu, Shudi and Syazana <3



Okay, dah tu je. Aku nak sambung bergloomy balik :/
Qistina Ariff xx.

Friday, 28 January 2011

Hari Menguap.

Assalammualaikum.
Hi.

So, it's me again sweet peeps. 
Shudi call aku siang tadi dan inform yang aku kena pergi rumah dia pukul 5 pagi sebab katanya semua orang kena pergi Melaka dan tak ada orang dekat rumah dia yang nak teman kita orang. Jadi, hasilnya, aku dan Bubu kena bangun awal dan sampai dekat rumah dia pukul 5 pagi. 

Bangun pagi. Ni yang aku lemah ni. Nak kena sampai pukul 5 pagi? Nak kena get ready jadi kena bangun pukul 4.40 pagi?
Mak aii~ Ayam, itik, kucing, burung, lipas pun belum bangun lagi, haha. Aku dah lah nervous pasal appearance aku, sekarang kena risau tak bangun awal pulak. 

Harap semuanya okay. Bangun awal, siap awal, sampai awal. 
Appearance okay, naik bas dengan selamat, pulang dengan selamat.
InsyaAllah.

Aku cam-whore kejap lah. Aku tak pernah lagi pakai tudung macam ni. Hmmm. Katanya Shudi nak try the new kind of style on me. Mungkin dia bosan tengok aku pakai tudung hitam tu. Haha. Baiklah, sebelum dia cuba the new style esok, meh aku buat sendiri kejap. Cuba kejap. Aku cuba.







Pelik ya? Haha YA ALLAH, NERVOUSNYA PASAL ESOKKKKK.
*Doakan aku. 




p/s Siapa ada phone number aku, tolong tolong tolong kejutkan aku esok pukul 4.40am. 
TOLONGGG! :)


Qistina Ariff xx

Berita Kurang Bosan Harapnya.

Assalammualaikum.
Hi.



Berita satu!
Esok dah hari Jumaat-28/01/11 - Crashing Shudi manis's Crib !

Hari yang ditunggu-tunggu dah nak muncul. Wedding sudah semakin dekat. Yahooo! Sudah semestinya bukan wedding aku. Kalau wedding aku, mak aku dah kejar aku dengan parang kontot nak sembelih aku sebab baru bertukar menjadi 18 tahun dah nak bersuami. Hahaha. 29/01/11 nanti, wedding si abang Shudi manis di Melaka. Ya, di Melaka! Ni kiranya first time aku akan dapat merasa join rombongan wedding orang. Naik bas pulak tu. Fuish! Can't waittt ! 

Katanya aku kena jadi ketua untuk gifts giving? Alamak, menakutkan. Aku dengar bunyi KETUA tu dah cukup creeps me off. Tiba-tiba teringat masa aku cuak jadi KETUA dekat camp BES. Haha :)) Aku hentam je lah. 
Kak Ain kata senang. Hope so!


Baju. Tudung. 
Okay, aku paling nervous pasal baju dan tudung. Sebab kena pakai baju yang sama. 
Aku harap semuanya menjadi. Sebab..jodoh akan muncul di mana-di mana, jadi aku kena bersiap, hahaha! Hope to be looking as pretty as I can :P 

Aku nak pakai baju kurung dengan Converse kesayangan aku, tapi Shudi manis kata kena pakai high heels, haha. Kecewa habis :'(



Berita dua!
Justin Bibir's concert.(not a typo)

*He looks weird there.haha.

*okay, ni baru betul. HAHAHA :P
Err.. Yes, shockingly I'll be going to it. InsyaAllah. I'm going to accompany my friend to see Si Bibir coz I kinda promised her that if Justin comes to Malaysia, I've to teman her and see it. In April he's coming, so I have to go.

Yeah, I know I used to hate him so effing much and make fun of his feminine voice all the time. But now that he's growing up I think he's pretty cute. Anyone can you just please kill me nowwww :)) Anyway, I still make fun of him every now and then coz I like older looking kind of guy. Not grandpa old, but hot looking kind of old like Johnny Depp or something :)

Sorry tweenie, I kena pergi jugak tau. No choice dear :P

P/s : To all Bieber's haters, don't hate me please. Coz I'm not his fan REALLY, trust me :D


Berita tiga!
Short Eyes lagi?

 *Dipinjam daripada blog RAT. Ini poster lama Short Eyes.

Ini berita yang palingggggg aku sukaaa! Pementasan Short Eyes akan diadakan lagi! Wohoo! Short Eyes adalah pementasan yang paling melekat dalam ingatan aku dalam beberapa pementasan teater yang pernah aku pergi. Memang A++!

Tapi kali ni mereka pentaskan di venue lain. Hoishh diorang ni suka bagi aku explore venue baru! InsyaAllah aku pergi. Kena mula merayu dekat Mama, sebab dia saja yang pakar dalam mencari selok-belok jalan!


Hah? Dah pernah tengok kenapa nak pergi tengok lagi?
Aishh, buat pengetahuan kau, setiap pementasan teater ni akan ada experience yang berbeza walaupun jalan ceritanya sama. Pergi lah cuba-cuba menjinakkan diri dengan teater pada yang belum. Bukan teater Istana Budaya yang penuh dengan fantasi, tetapi teater yang mencerminkan masyarakat seperti Rumah Anak Teater(RAT). InsyaAllah tak rugi dan tak mengancam kedudukan kewangan anda, haha.

Rindu aku nak tengok Bob kesayangan aku di pentas. Rindu nak tengok Ayam yang cantik jelita menggedik. Rindu nak tengok Amerul Affendi yang comel. Rindu nak tengok Nam Ron yang adorable. March nanti, if Allah's willing. Pretty please! :)


Siapa nak pergi dating dengan aku? Mari-mari pergi berShort Eyes dengan aku March nanti ;)



Rasanya tu je kot berita buat masa ni. Okay, toodles!
Qistina Ariff xx

Wednesday, 26 January 2011

Berita Bosan Aku.

Assalammualaikum.
Hi.

Susun hidup.
Dah lama aku tak merapu dekat sini pasal life aku. Page Blogger aku sekarang penuh dengan birthday wishes dan promosi terhebat je kan? Itulah hasilnya bila TUMBLR dah jadi tempat rasmi aku untuk merapu dekat sana. Ringankan sikit mata korang semua yedak? haha.

Takpe lah, mari sini dekat dengan aku. Biar aku update sikit pasal life aku pada yang berminat. Kalau tak berminat, ada pintu untuk kau keluar dari sini dekat atas tu ;)

Hidup aku masih bosan lagi. Masih lagi jadi penganggur tak berduit. Masa tidur pun dah berterabur tak tentu hala. Hidup aku pun dah rasa berterabur. Rasa macam orang gila pun ada kadang-kadang. Kerja aku kacau siblings aku, jerit-jerit, menyanyi, mengadap laptop je dalam rumah ni. Bosannya rutin setiap hari pun asyik sama. 

Bila kawan tanya pasal life aku, aku tergagap-gagap nak jawab. Bukannya malas nak cerita, tapi sebab tak ada benda yang nak dicerita. Haish, susah ni. Aku kena mula susun balik hidup aku ni. Kena mula berkemas semula. Bukan kemas rumah, tapi kemas semula hidup aku. 
I need something to do! Entah bila lah aku nak rajin untuk pergi ambil lesen kereta dengan pergi cari kerja. Tak lama lagi dah nak masuk bulan Februari. Apa yang aku dah merepek selama sebulan ni aku pun tak tahu! Hoishh. Kenapa aku rasa malas sangat ni? Siapa-siapa tolong campak malas aku ni jauh-jauh dekat Sungai Klang sana. Tolong? :/

Naik, turun.
Emosi aku banyak naik turun dalam bulan ni. Kejap naik, kejap turun. Pening kepala aku nak handle emosi aku ni. Selalu kalau emosi aku turun sedalam mana pun, aku boleh pura-pura untuk happy. Tapi entah kenapa these days, skill aku berpura-pura tak berkesan pulak. Payah ni. Rasa gloomy pun sikit-sikit nak serang aku. 
Apa dah jadi ni weh? Nasib baik aku dah habis sekolah. Kalau tak, memang aku malas nak mampos nak mengadap sekolah bila emosi aku tak stabil. 

Apa aku buat bila emosi aku tak stabil macam ni? 
Kalau masa tu tak ada orang yang nak buat aku gelak macam orang gila, aku nyanyi kuat-kuat lepas tu aku menari macam orang gila. Kalau tak berjaya jugak, aku tengok cerita yang sedih-sedih lepas tu aku menangis! Cukup gila tak aku ni? Haha :P

Tapi, buat masa ni semua tu tak jalan. Aku dah gelak. Aku dah nyanyi. Aku dah menari. Menangis pun sudah. 
Tu yang aku pening sekarang ni. Letih bila lama sangat emosi aku tak stabil. Letihhhh! 
Kalau letih sebab working out tu, boleh lah jugak aku minum 100plus atau Mountain Dew. Ni letih emosi, apa yang aku nak minum? haha, okay dah banyak aku merepek. Sampai sini dulu ya? Aku nak serang katil pulak. Nampak ni? Lepas Subuh baru aku nak tidur. Kan aku dah kata, tak stabil emosi aku ni :/



P/s : Aku rindu kembar aku. Rasa awkward lah. Dah tak macam orang gila like we used to. Apa masalah kita orang pun aku tak tahu.


 Jaga Diri! <3
Qistina Ariff xx

Sunday, 23 January 2011

Asher Book - Try

Assalammualaikum.
Hi.

Terima kasih pada semua yang dah serbu gambar yang aku buat untuk Bob tu. Banyak jugak total hitsnya. Sebenarnya agak menakutkan. Aku takut ramai perempuan serang aku nanti tak tentu pasal,haha ! Sorry, aku bukan nak menggedik ke apa tapi setiap occasion yang boleh diwish, aku memang akan buat macam tu dekat dia. 
Bukan tujuan untuk publisiti. Sumpah weh, sumpah!
Harap maklum :))))

Kali ni aku nak share satu lagu yang memang aku tak henti-henti tekan replay button. Aku dah stuck dekat lagu ni. Okay, lagu ni tak ada kena mengena dengan Bob, aku sumpah! :P

Aku baru discover lagu ni semalam masa aku tengok cerita 'Fame'. 
This guy's character is so freaking perfect. 
So cute, his voice is perfect too! His name is Asher Book. 
Sebenarnya, nama lagu ni 'Try' tapi entah kenapa video ni suka-suka hati dia nak tukar title lain,haha. 
Please do hit the play button. Enjoy the song! :)



If I walk would you run?
If I stop would you come?
If I say you’re the one would you believe me?
If I ask you to stay would you show me the way?
Tell me what to say so you don’t leave me.
 

The world is catching up to you,
while your running away to chase your dream.
Its time for us to make a move cause we are asking one another to change,
and maybe im not ready..

but I'll try for your love,
I can hide up above.
I will try for your love,
we’ve been hiding enough.

if I sing you a song would you sing along?
or wait till im gone , oh how we push and pull.
if I give you my heart would you just play the part?
or tell me it’s the start of something beautiful.
am I catching up to you?
while your running away , to chase your dreams.
its time for us to face the truth cause we are coming to each other to change,
and maybe im not ready..

but I'll try for your love,
I can hide up above.
I will try for your love,
we’ve been hiding enough.

I will try for your love,
I can hide up above.

If I walk would you run?
If I stop would you come?
If I say you’re the one would you believe me?




The lyrics and the melody is just so perfect. 
If a guy sings me this song, I'll melt like a butter and I'll be his girlfriend.hahaha!
This song is just so sweet when a guy sings from his heart. Every question in this song, I'll answer a big yes if you ask me. How could I deny? :P 

Okay dah tu je. Bye.
*Sambung dengar lagu ni berjuta-juta-juta kali.

Qistina Ariff xx

Happy 27th !

Assalammualaikum.
Hi !


Teka. Cuba teka hari ni birthday siapa?


Tett !! Masa dah tamat !



23rd of January 2011.
Hari ni salah satu daripada inspirasi saya meningkat umurnya menjadi 27 tahun :D




http://plixi.com/p/71702330




HAPPY 27th BIRTHDAY ZAHIRIL ADZIM BIN MOHD. MUKHTAR !








May Allah will always bless you with all His love and care.

Selamat dalam karier, selamat dalam personal life, 

selamat dalam kehidupan sosial, selamat dalam kehidupan tak sosial, 

selamat dalam kereta semasa di jalan raya, selamat bergembira.

Selamat untuk semua Bobby! Amin.

Selamat, selamat, selamat! :)




Can't wait to get my hands on Bob's first book ever nanti! Writer's block ya?
Come on Bob! Go Bobby! Awak boleh !
Wohooo! :)

P/s: Nasib baik aku sempat post gambar tu sebelum ramai orang serang twitter dia.
Fuhh, sempat jugak dia comment gambar tu dalam sibuk-sibuk dia celebrate birthday dia. Alhamdulillah ;)

Qistina Ariff xx

Friday, 21 January 2011

Happy 17th Mie !

Assalammualaikum.
Hi !

It's 21st of January today! And it's my buddy's birthdayyyy! Wohooo!
Muhammad Syahmi Bin Jajuli,

anda yang berusia 17tahun,
anda yang bertingkatan lima,
anda yang akan berSPM,
anda yang baik hati,
anda yang tinggi lampai,
anda yang berperut comel,
HAPPY 17th BIRTHDAY !!


Mie, 

1. May Allah will always bless you with all His love and care for you and your family.

2. Fuyohh ! Dah 17tahun ! Selamat untuk SPM ! You can do it Mie! :)

3. Bawak motor elok-elok, jangan gelojoh nanti badan calar-calar lagi ! 

4. Jaga bunga kesayangan tu baik-baik sebab dia comel gila :D 

5. Selamat, selamat, selamat untuk semuanyaaaa!

See you soon, hadiah menanti anda nanti ;)

Qistina Ariff xx

Saturday, 15 January 2011

My 18th - Round two!

Assalammualaikum.

Hi!

15/1/11 - Saturday:

Today, me and Bubu met our boys again. Yay! At last! :D
I can't believe they even brought a cake! Gosh the cake's really sedapppp!
See for yourself!

Myaa's friend made this cake! It's a Cheese cake :D 
My birthday was on the 11th January and Syahmi's birthday will be on the 21st January!

















































I'm gonna put this picture on my bedroom wall. Cute habis :)














 I just love all of those cute messages they wrote. Goshh, berseni! :D




My guys are just so super sweet, they're making me speechless! I never would have thought that my guys are just sooo adorable.
Buying me a frame that has a picture of me and them & a birthday card that have some cute messages in it?  
What? My Izzo, my Yol and my Syahmi did that? How cuteee is that!
I couldn't ask for more! You guys are making me blushhhhh :))

How can I top their sweetness for their upcoming birthday soon? 
Haha, I guess I can't top them off, but I'll try my best okay guys! :D


Dear Mohd Izham Mohd Razali a.k.a My BFF
Dear Ameerul Khairuman a.k.a Professor terhebat !
Dear Muhammad Syahmi Jajuli a.k.a Bakal bapak mithali !
Dear Myaa Mansor a.k.a Bunga Syahmi yang adorable !

Thank youuuuuuu for coming!
Thank youuuuuuu for the cake!
Thank youuuuuuu for the present!
Thank youuuuuuu for the cute birthday card!
Thank youuuuuuu for everything!

Forever Buddies okay? <3
InsyaAllah :)

Qistina Ariff xx