Friday, 24 June 2011

Pelancaran Buku Inspirasi - Inspirasi Aku.

Assalammualaikum.
Selamat sejahtera!

Maaf lambat betul aku update.

18 Jun 2011. Annexe Gallery, Kuala Lumpur.  


Aku datang lambat. Lambaaaaaat sangat. Lebih kurang pukul 2 petang baru aku sampai. Dalam hati dah cuak gila nak mampus takut-takut Bob dah balik. Alhamdulillahhhhh dia ada lagi masa tu. Kalau tidak.. Meraung penuh dengan kecewa pulak aku sorang-sorang nanti. haha :P


Tak Ada Rezeki Nampaknya.
Semua dah terlepas. Sesi mendeklamasi puisi dan sketsa aku terlepas. Ayam dan Merul aku tak sempat jumpa. Aku cuma nampak kelibat Ayam sahaja. Nak panggil tak sempat, macam lipas kudung dia jalan keluar. Tak apa lah. At least Bob dan Shera ada. Alhamdulillah.


Meh cerita sikit.
Sampai-sampai je, aku terus beli buku yang aku nanti-nantikan sekian lama. Buku BOGEL MENUJU TUHAN. Lepas tu Bob terus turunkan tandatangannya. Selama aku sokong dia, tak pernah lagi aku minta autograf dia. Hihi sekarang dah dapat :D






Sumpah aku tak perasan Bob tulis sedikit mesej masa tu. Sebab aku sibuk ambil gambar dia. Walaupun pendek dan ringkas mesej tu, dia tetap berjaya buat aku senyum selebar-lebarnya. Thanks Bob :D



Buku ni dah berada dalam genggaman aku! Akhirnya! *menari-nari !




Bersama Shera yang cantik manis! Maaf gambar sedikit kabur. Gambar yang clear tu muka Shera pelik sebab Bob pergi opocotkan dia. haha.


 Semoga Allah sentiasa memberkati anda berdua.Amin! Selamat untuk semuanya :)




Aku suka sangat gambar ni. *akan ditampal di kamar bilikku!




 Dia sampaikan satu perkara yang buat aku macam nak tampar-tampar je muka aku ni. Nak pastikan aku ni bermimpi atau apa. Sumpah aku speechless sangat-sangat time tu. Tak tau lah kalau it shows on my face ke tak masa tu. Sekali lagi, Alhamdulillah. InsyaAllah aku boleh buat apa yang disampaikan oleh dia tu. Harap-harap. Hee :)




Ini buku ketiga Jay yang aku ada. Akhirnya, aku ketemu juga muka ke muka dengan Jay ni. Sebelum ni aku beli buku dia online je. Tak sangka dia ingat nama akuuuu. Nama penuh pulak tu. Hoish :D




MEH DAPATKAN BUKU-BUKU INI DENGAN SEGERAAAA!

Buku Bogel Menuju Tuhan oleh Zahiril Adzim dan Buku Pada Sebuah Ketentuan oleh Ayam Fared boleh didapatkan di sini http://tokobuku.fotopages.com/

Buku Anarki di Kuala Lumpur oleh Mohd Jayzuan boleh didapatkan di sini http://mohdjayzuan.blogspot.com/2011/05/cara-membeli-anarki-di-kuala-lumpur.html  


P/s: Review buku Bogel Menuju Tuhan ni mungkin akan ambil masa sikit untuk aku buat. Sebab aku rasa sayanggggg sangat nak khatamkan buku ni cepat-cepat. hihi ;)


Jaga diri ya my lovely readers?
Qistina Ariff xx


Sunday, 12 June 2011

Mari Memborong Buku Ayam yang jelita! :)

Assalammualaikum.
Hey!


MAAF GILA YAM OI! NI AKU BARU NAK BUAT REVIEW BUKU KAU! Maaf telat dikit deh :)



Harga: Rm20(rm25 kalau campur harga pos)
Cara: Contact Ayam Fared melalui FaceBook!


Buku ni kebanyakan pengisiannya.. sedih! Buat aku macam nak ternangis pun ada.  Aku pernah bagitau korang kan yang sebelum aku baca buku pertama Ayam iaitu buku STABIL, aku langsung tak minat dengan puisi bahasa Melayu. Serius aku cakap. Tapi lepas baca tulisan Ayam ni aku jadi obses pulak dengan puisi. 


Kalau dah buku pertama dia boleh buat aku macam tu, buku kedua dia pula? Buat aku jatuh cinta dengan Ayam pula. Sesetengah catatan/puisi buat aku cair dan berkata "Awww, how sweet!" atau pun "Awww..comelnya dia!". 


Tapi kan.. kalau lebih banyak puisi dimuatkan dalam buku kau ni kan Yam, aku lagiiiii suka :)


Pada yang tak suka membaca?
Jangan risau! Buku Ayam ni bukanlah bacaan yang boleh membuatkan anda mengantuk! 


Ayam selalu menggelarkan dirinya loser bukan? Bila aku nak panggil orang lain loser, aku terdiam dan menukarkan kata caci tu kepada perkataan lain. Sebab nanti aku teringatkan Ayam. Perkataan loser tu dah bernilai pulak pada aku. Kalau orang nak panggil aku loser pun aku suka. Haha :) 


Kan aku dah kata comel Ayam ni! Aku akan ingat pesan kau ni yam :)


Apa dia? Nak pinjam buku ni daripada aku? MANA BOLEH! haha aku tak bagi sesiapa pun sentuh buku ni. Aku sorang je yang boleh sentuh. Buku ni special sebab Ayam ada tulis mesej :P


P/s- Maaflah, review aku ni macam sampah sikit. Kalau nak review yang berkualiti dan review yang lebih mendalam, kau boleh lah google sendiri ;)



Mari ke Pelancaran buku kedua Ayam dan Pelancaran buku pertama Bob!




Aku taktau lah ni cover buku Bob atau pun tidak. Yang penting, aku super excited sangat nak meraba buku pertama Bob ni! Seminggu je lagi. Baby sulung Bob ni! Yahoo :D


P/s: Selamat untuk pelancaran buku anda ya Bob dan Ayam yang disayangi :)


Bila?
18 Jun 2011, Jam 12 hingga 1 petang!


Di mana?
The Annexe Gallery, Kuala Lumpur!


Ada persembahan khas oleh Amerul Affendi, Shera Aiyob dan Sharifah Amani!
Datang ya? Mari kita sokong mereka :)


Ohh, ya! Lepas pelancaran buku Ayam dan Bob, ada pelancaran buku Jayzuan pula! Buku pertama dan kedua dia aku dah baca. 28 hari Jurnal Rock and Roll dan Nota-nota gila! Memang terbaik. Jangan lupa sokong Jay untuk buku terbaru jugak ya? Buku Anarki di Kuala Lumpur. Tarikh yang sama jugak, 18 Jun 2011. Pukul 1 hingga 2 petang :)






Jadi.... Apa kau tunggu lagi ni? Pergi beli buku Ayam ni cepat!
Qistina Ariff xx